Tisztelt elintézzük.hu!

 

  Már írtam Önöknek decemberben egy levelet, és köszönöm a

  gyors választ! Már nem vagyok annyira elkeseredve,

  belenyugodtam, hogy csak a gyesre leszek jogosult!

  A tgyás intézésével kapcsolatban lennének további

  kérdéseim! Voltam bent a munkaügyiben, de nem számolták ki

  az összeget, hogy mennyire leszek jogosult,nem voltak

  segítőkészek.....de tudom, hogy bőven megvan a

  jogosultshoz szükséges munkaviszonyom!Szóval a

  kislányommal márc.10.-ig vagyok gyeden, ezután kellene

  bejelentkeznem, hogy biztosított maradjak! Pont aznap kell

  jelentkeznem, ha jól gondolom!

  Ha álláskeresési járadékon leszek, nyilván nem igénylem a

  gyest, majd csak akkor, ha lejárt a tgyás. Jól gondolom?

  Szeretném tudni milyen támogatásokat lehetne igényelni a

  helyi önkormányzattól, de az adatokat nem szeretném

  nyilvánosan közölni! Hogyan tudom ezt megtenni?

  Ha megszületik babóca, ( aki kisfiú és Regőnek

  hívják!:))Akkor rögtön le kell mondanom az álláskeresési

  járadékot, és igényelnem kell a tgyást?

 

  Előre is köszönöm a Segítséget!

 

Kedves Már kevésbé elkeseredett Kismama!

 

Megnyugodtunk: Regő születésével teljesen kiegyenlítetté válik a nemek aránya a családban. És próbálunk segíteni, hogy Ön is nyugodtabb lehessen! :)

 

♦ Előző levelünkben „levezettük”, hogy Ön nemcsak gyes-re lesz jogosult, hanem először tgyás-t igényelhet, és csak azt követően lesz az ellátása a gyes.

Ahogy leírtuk, a tgyás igénylése sem egyszerű, hiszen Önnek nincs biztosítási jogviszonya (2010. aug. 22.óta; azóta passzív tgyás-on és passzív gyed-en volt – a „passzív” utal arra, hogy nincs mögötte biztosítási jogviszony), pedig a terhességi-gyermekágyi segély biztosítottsághoz kötött ellátás. A jogosultsághoz szükséges 365 nap biztosítási idő mégis meglesz, mert ebbe be kell számítani a biztosítás megszűnését követő tgyás és gyed folyósításának idejét. A másik feltétel, a szüléskor meglévő biztosítottság pedig az álláskeresési támogatással oldható meg.

 

♦ Ha a gyed utolsó napja 2012. március10, akkor március 11-től igényelhető az illetékes Munkaügyi Központtól az álláskeresési járadék. (Ehhez kell majd az illetékes Egészségbiztosítási Pénztártól kért igazolás a gyed folyósításának kezdetéről és utolsó napjáról. Ezzel nem kell kivárni a gyed kifutását, hiszen ma is tudható, hogy melyik lesz a folyósítás utolsó napja.)

A múlt levélben küldött linkre kattintva elolvashatja, hogy mi mindent kell még vinnie az igényléshez.

 

♦ A következő információkat tudjuk még elmondani Önnek a Munkaügyi Központ tájékoztatása alapján:

- Az álláskeresési járadék jogosultsági idejének kiszámításához az elmúlt három évet nézik először: mivel ebben benne lesz a gyed és a tgyás ideje is, ezeket nem számítják, hanem tovább vizsgálják a tgyás előtti éveket. Mivel Önnek 2006-tól folyamatos munkaviszonya volt 2010. aug. 22-ig, meglesz a maximális 90 napos jogosultsági ideje (ki se fogja most használni!)

 

- A járadék összege a járadékalap 60 %-a (a járadékalapot a „kérelem benyújtását megelőző négy naptári negyedévben elért járulékalap (munkabér) havi átlagos összegének alapul vételével számítják)

 

♦ A minimálbér kétszerese, de legfeljebb az álláskeresési járadék alapját képező átlagkereset 30-ad része lesz a tgyás alapja így, hogy az álláskeresési ellátás folyósítása alatt fog szülni (és nincs 180 nap bérezett napja a két gyerkőc között).

 

♦ Nagyon jól gondolja az ellátások sorrendjét: gyed→álláskeresési járadék→tgyásgyes. Az igénylés menetéhez csatolunk olvasnivalókat :) Az döntés kérdése, hogy mikortól akarja indítani a tgyás-t: a szülés napjától vagy  a szülés előtti 28 nap bármelyikétől (itt talán azt kell végiggondolni, hogy mennyire lesz szüksége, mondjuk a gyes lejárta után, a „maradék” álláskeresési járadékra; ha feltehetően nagy szükség lesz rá, akkor érdemes minél kevesebbet használni most belőle)

 

♦ Végül: ahogy ígértük, szívesen segítünk az önkormányzattól kapható támogatásokkal kapcsolatban is, nyugodtan írhatja az ehhez szükséges adatokat! Magától értetődő, hogy ha  kéri, nem a blogon beszéljük meg erre a speciális kérdésre a választ.

 

Reméljük, nem voltunk nagyon fárasztóak! :) Legyen derűs, problémamentes a Regő-várás utolsó hónapja is!

 

Üdvözlettel,

a Kismamatanoda csapata

 

 xxx324 on 2013, január 7 - 04:29

One of the most famous and recognizable jordan 11 retro shoes may be the Puma Shoes.Find many great deals in the pace of kittens and countless other editions of retro jordans Puma shoes online.You could have a hard time finding a huge selection of Puma shoes jordans for sale have in the local stores, but you may be able to have the ability to try a few pairs to see many, air jordan heels what size feels best.In the scenario, you do not find the exact design you want in person, you may have to air jordan shoes the opportunity to find a couple of Puma Ferrari shoes. Apart from the primary has its headquarters in Germany, the organization also has offices in Boston, London and Hong Kong.