Tisztelt Szakértő!
Először is szeretném megköszönni a gyors ügyintézést a
VIP mama kártyával kapcsolatosan, szerencsésen megérkezett a
címemre.
Az alábbi kérdéseim lennének:
2005. szeptember 1-jétől veszélyeztetett terhesként jöttem
táppénzre általános iskolai tanári állásomból, a táppénz
2006. április 11-ig (ezen a napon született első
kisfiam)tartott, ezután tgyáson voltam 168 napig ,majd ezt
követte a gyed 2008. április 11-ig. Ezt követően 2008.
április 11-től  május 1-ig voltam gyesen, mivel nagy
szerencsémre újra babát várhattam, így újra
veszélyeztetett terhesként 2008. május 1-jétől 2008.
november 19-ig táppénzen voltam. 2008. november 19-én
született Sebestyén fiam, ettől a naptól kezdve tgyáson
voltam 168 napig, ennek lejárta után pedig gyeden vagyok. A gyed
2010.nov. 19-én lejár, ezután szeretnék újra munkába
állni.Az idén töltöttem június 27-én a 35. évemet, a
férjem a gyerekek után járó pótszabadságból 2 napot vett
igénybe az idén, többet egyikünk se.
Kérdéseim a következők:
A munkahelyem, miután én nov. 19 -ével megszakítom a
fizetés nélküli szabadságom, mennyi szabadsággal tartozik
nekem?
Ezt a szabadságot igénybe vehetem-e rögtön a gyed lejárta
után, illetőleg nem?
Milyen bérezés járandóság jár erre a szabadságos
időszakra?
A gyest is igényelhetem még emellett?
Ha most a gyed lejárta után nem vehetem igénybe a szabit,
akkor mikor és meddig köteles ezt kiadni a munkahely?
Ezekre szeretnék választ kapni mielőbb, amit már most
megköszönök !
Tisztelettel és üdvözlettel:

 Mónika

 

 

 

Kedves Mónika!

Mindenképpen továbbítjuk a kollégáknak a gyors VIP- kártyás ügyintézést dicsérő sorait, köszönjük!

És gratulálunk a két kisfiukhoz, legyen sok örömük  „egymásban”  :) Ha Önök is úgy gondolják, mi szívesen látnánk a galériánkban egy aranyos képet a két gyerkőcről: Sebestyénről, a kicsiről, és a lassan 4 és fél éves bátyjáról, az elsőszülöttről, akinek nem árulta el a nevét  :) Az örömködés után pedig nézzük az Önt feszítő kérdéseket is, úgy mellesleg! :)

 

¨ Azt tudja, Mónika, hogy a munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság: a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára, a szülési szabadság 168 napjára és a gyermek gondozására-ápolására kapott fizetés nélküli szabadság első évére: http://www.kismamatanoda.hu/jogszabalyok/szabadsagszamitas-munkaba-allaskor

Háttér-információként fontos, hogy Ön pedagógus, tehát évi 46 nappal kell számolnunk (21 nap alapszabadság + 25 nap oktató-nevelő munkára adott pótszabadság), a gyermekek után járó pótszabadságokon kívül.  Az is speciális, hogy pedagógus munkakörökben a szabadságot lehetőség szerint a nyári szünetben szokták kiadni.

 

Tehát:

- 2005-re nem számolunk szabadságot, hiszen szeptember 1-jétől került táppénzre, előtte a nyári szünetben elhasználta az az évit

- Az első gyerkőc után tehát 2006. január 1. - 2006. április 10.: a táppénz maradék részére, 2006. április 11- 2006. szeptember 25-ig: a szülési szabadság idejére, és 2007. szeptember 25-ig a gyed első évére számoljuk a szabadságos napokat. 2006-ra 46 nap, 2007-re időarányosan 34 nap, összesen: 80 nap.

- 2007. szeptember 25. után a gyed maradék hónapjaira és a gyes napjaira nem számolhatunk szabadságot.

- 2008. május 1 -től 2008. november 18-ig, a táppénzes időszakra + 2008. november 19-től 2009. május 21-ig tartó szülési szabadságra + 2010. május 20-ig a gyed első évére szintén jár a szabadság. 2008-ra időarányosan 31 nap, 2009-re a teljes évi szabadság, tehát 46 nap, 2010-re 17 nap. Ez összesen 94 nap.

Tehát a két gyerkőc után összegyűlt alap- és pótszabadság összesen: 174 nap.

 

- A nagyobbik gyerkőc után összegyűlt: 5x2 nap pótszabadság, a kisebbik után 3x2 nap, ez összesen 16 nap, amelyből a férje az idén igénybe vett már 2 napot, tehát még mindig gazdálkodhatnak 14 nappal, a gyermekek után járó pótszabadsággal, amit bármelyikük igénybe vehet.

 

¨ Az összegyűlt szabadságot a fizetés nélküli szabadság megszakítása után azonnal („30 napon belül” – írja a törvény, a gyakorlatban ezzel indítanak) ki kell adnia a munkáltatónak. Ebben mérlegelésnek helye nincs: http://www.kismamatanoda.hu/jogszabalyok/a-szabadsag-kiadasa

 

¨ Erre a szabadságos időszakra – ha volt az elmúlt években fizetésemelés, akkor – már a korrekciós bérrel kell számolniuk: http://www.kismamatanoda.hu/jogszabalyok/kotelezo-berkorrekcio-gyed-gyes-utan

 

¨ Igen, a jelenlegi szabályozás szerint a szabadság mellett – ami már "aktív munkaviszonynak" számít – igénybe veheti a gyes-t is.

 

¨ Ez rengeteg szabadság: bőségesen kitart a 2010-2011-es tanév végéig, túl is ér rajta. Tehát érdemes lenne elgondolkodni, hogy nem lenne-e „gazdaságosabb”  hamarabb lemondani a gyed-et (helyette jönne a 100 %-os bér + gyes), úgy, hogy a szabadság kifusson 2011. júniusáig, utána jöhetne a 2011-es szabadság a nyári szünetre, és 2011. szeptembertől aktív újrakezdés. (A 2011-es, gyermekek utáni pótszabadságot talán érdemes tartalékolni.)

 

¨ Arra még felhívnánk a figyelmét, Mónika, hogy abban az esetben, ha a pedagógus szabadságát részben vagy egészben szorgalmi időben kénytelen kiadni a munkáltatója, az éves szabadsága idejéből kötelező munkavégzésre (ami legfeljebb 15 munkanap lehet) igénybe lehet venni. Erre azért nagy valószínűséggel számíthat jövőre.

(Ez speciális problémakör, mi nem tudunk arról, hogy ezt a levonást visszamenőlegesen is érvényesíteni lehetne. Ha ilyesmi fölmerülne egyáltalán, talán érdemes lenne munkajogásszal  - pl. a Pedagógusok  Szakszervezetének jogsegélyszolgálatánál – konzultálnia.

 

¨ Akár jó a viszonya a munkáltatójával, akár nem, ezeket az „ügyintézéseket” szerencsés írásban (is) dokumentálni, kevesebb a félreértés stb. lehetősége.

 

Reméljük bírta szuflával, Mónika, de így van ez, amikor úgy képzelik a kismamáink, hogy ez egy egyszeri, soha vissza nem térő alkalom a kérdezésre :) Pedig mi itt leszünk a továbbiakban is, tehát ha valami még eszébe jut,  nyugodtan írjon újra!

Addig is üdvözlet a „fiús” családnak, a Kismamatanoda csapatától