JÖVEDELEM


Ebtv. (1997. évi LXXXIII. törvény, azaz egészségbiztosítási törvény)


39/A. § (1) Az egészségbiztosítási pénzellátás (terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, a táppénz) összegének megállapításánál jövedelemként azt az összeget kell figyelembe venni, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt.


 


 KabaEra on 2013, április 4 - 10:36

Üdvözlöm!

Kisfiam 2012.nov.23-án töltötte be a két évet, ezután kivettem a felgyülemlett szabadságomat, majd február 11-én visszatértem a munkahelyemre. Most április 2-án kiderült, hogy 8 hetes terhes vagyok. Kirúghatnak a munkahelyemről? Mikor kell szólnom a munkáltatómnak? Mikortól mehetek el táppénzre?
Válaszát előre is köszönöm!
KabaEra

Szakértő on 2013, április 6 - 21:26

Kedves Era! A kérdései gyors választ igényelnének, így el kellene olvasnia tájékoztatónkat a személyre szabott tanácsadás mikéntjéről a Kártyaigénylés menüpontban!

De addig is gratulálunk az újabb babaváráshoz! :)

Üdvözlettel,

a Tanoda csapata

Maskara on 2013, március 29 - 10:24

Kedves Kismamatanoda!
9. hetes veszélyeztetett terhes vagyok. 2010.01.01óta folyamatos munkaviszonyban voltam, de ez év 03.08-tól táppénzen vagyok. A táppénzes papíron 9es kóddal vagyok kiírva. Sajnos nem tudom hogyan fogják számolni a táppénzemet. Annyit tudok hogy visszamenőleg 180 folyamatos munkanapot néznek.
Szeretném megkérni hogy hétköznapi nyelven írja meg nekem mi alapján számolják azt ki..A netto vagy brutto jövedelemből számolnak?
Köszönöm előre is a válaszát.
Üdvözlettel , Maskara

Szakértő on 2013, április 1 - 21:44

Kedves Maskara!

Sokat írtunk már ezekről a kérdésekről, ám ha személyre szóló választ vár tőlünk, akkor, kérjük, olvassa el a Kártyaigénylés menüpontot!

Addig is üdvözlettel,

a Kismamatanoda csapata